Αρχική > Κρασιά > Κόκκινα > The Dead Arm d’Arenberg 750ml

Φίλτρα

The Dead Arm d’Arenberg 750ml

Κωδικός προϊόντος: 36-0254
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

48,36 

Περιγραφή:

Το The Dead Arm Shiraz της οινοποιίας d’Arenberg είναι ένα εμβληματικό, πολυεπίπεδο και σύνθετο ερυθρό κρασί από την περιοχή McLaren Vale της Νότιας Αυστραλίας. Το όνομά του προέρχεται από την ασθένεια Eutypa Lata, γνωστή ως Dead Arm, η οποία προσβάλλει τα παλαιότερα κλήματα, μειώνοντας την απόδοσή τους αλλά ενισχύοντας την ένταση και την ποιότητα των σταφυλιών | Εσοδεία 2018

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Gift Wrap

Gift Wrap (0,00 )

Ποσότητα
- +
Compare
* Στην τιμή περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο, Παλαιωμένο
Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός
Ποικιλίες:
Shiraz
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Αυστραλία
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
14,5%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Το The Dead Arm Shiraz της οινοποιίας d’Arenberg είναι ένα εμβληματικό, πολυεπίπεδο και σύνθετο ερυθρό κρασί από την περιοχή McLaren Vale της Νότιας Αυστραλίας. Το όνομά του προέρχεται από την ασθένεια Eutypa Lata, γνωστή ως Dead Arm, η οποία προσβάλλει τα παλαιότερα κλήματα, μειώνοντας την απόδοσή τους αλλά ενισχύοντας την ένταση και την ποιότητα των σταφυλιών.

Οπτικά, το κρασί παρουσιάζει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα που θυμίζει το έντονο κόκκινο των τούβλων. Στη μύτη, αναδύονται αρώματα μαύρων φρούτων, όπως βατόμουρα και δαμάσκηνα, συνοδευόμενα από νότες γλυκόριζας, ορυκτών στοιχείων και μια υποψία καμένου ξύλου.  Στο στόμα, είναι πλούσιο και καλά δομημένο, με γεύσεις από δαμάσκηνα, βατόμουρα και μαύρες ελιές, ενώ η ισορροπία μεταξύ οξύτητας και τανινών προσδίδει μια μακρά και επίμονη επίγευση.

Η οινοποίηση γίνεται με παραδοσιακές μεθόδους, όπως η ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές και η χρήση στροφιλιάς, ενώ το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, νέα και παλαιά.  Αυτές οι πρακτικές συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα και την ικανότητα παλαίωσης του κρασιού, καθιστώντας το ιδανικό για κατανάλωση τώρα ή μετά από αρκετά χρόνια ωρίμανσης.

Συνολικά, το The Dead Arm Shiraz είναι ένα κρασί με έντονο χαρακτήρα, που αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της d’Arenberg στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων με σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,8 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο, Παλαιωμένο

Τύπος Κρασιού

Ερυθρός

Ποικιλίες

Shiraz

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Αυστραλία

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

14,5%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΙΣΤΟΡΙΑ
d'Arenberg

Το κτήμα d’Arenberg είναι ένα Αυστραλέζικο οινοποιείο που ιδρύθηκε το 1912 από την οικογένεια Osborn στην περιοχή McLaren Vale της Νότιας Αυστραλίας. Από την ίδρυσή του, το κτήμα παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας, με την τέταρτη γενιά, υπό την ηγεσία του οινοποιού Chester Osborn, να διαχειρίζεται τις δραστηριότητές του.Το d’Arenberg είναι γνωστό για την παραγωγή κρασιών με ιδιαίτερα ονόματα και για την εξειδίκευσή του σε ποικιλίες σταφυλιών της κοιλάδας του Ροδανού. Χρησιμοποιεί παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης, όπως η πίεση με καλάθι τόσο για τα κόκκινα όσο και για τα λευκά κρασιά, και αφήνει την πλειονότητα των κόκκινων κρασιών αφιλτράριστα και χωρίς καθαρισμό, διατηρώντας έτσι την πλήρη γεύση τους. Ένα από τα πιο γνωστά κρασιά του κτήματος είναι το The Dead Arm Shiraz, το οποίο παράγεται από αμπέλια Shiraz που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα Eutypa lata, προσδίδοντας στο κρασί πλούσιο και γεμάτο σώμα.Το 2017, το κτήμα εγκαινίασε το d’Arenberg Cube, ένα πενταώροφο κτίριο με εντυπωσιακή γυάλινη πρόσοψη εμπνευσμένη από τον κύβο του Ρούμπικ. Ο Κύβος περιλαμβάνει εστιατόριο, αίθουσα γευσιγνωσίας, εικονικό ζυμωτήριο, αίθουσα προβολών 360 μοιρών και το Alternate Realities Museum, το οποίο φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις. Από τα εγκαίνιά του, ο “Κύβος του d’Arenberg” έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας καθημερινά περίπου 1.000 επισκέπτες.Το κτήμα d’Arenberg συνεχίζει να συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, διατηρώντας την οικογενειακή του κληρονομιά και συμβάλλοντας σημαντικά στην οινοποιητική βιομηχανία της Αυστραλίας.